Nu e chiar aşa. Nu ai mereu dreptate. Şi chiar dacă ai, de ce trebuie să îi convingi şi pe alţii de asta? Cui îi pasă? Nu eşti făcut să salvezi lumea de ignoranţă. Nu am înţeles niciodată contrazisul doar de dragul de a te contrazice. Care e ideea? Să demonstrezi cât eşti de deştept? Să-ţi confirmi superioritatea? Dacă ai nevoie de confirmare pentru asta, mai mult că sigur nu există…
Pe lângă asta, ca să fii apreciat, trebuie să meriţi. Trebuie să îţi dai seamă ce poţi să faci şi să îl faci bine. E o tâmpenie să stai pe fund şi să aştepţi, iar la sfârşit să zici că oamenii nu te apreciază la adevărat ta valoare. Deşi nu ai făcut nimic pentăru a arăta că meriţi apreciere. Pur şi simplu, există o lege nescrisă a Universului, cred eu, care nu concepe că un om perfect capabil din punct de vedere fizic şi psihic să se complacă în lene, dar să asteapte să primească recompensă şi recunoaştere pentru asta.
Pe bune. Pur şi simplu nu merge aşa. Cât ţi se pare că ceva nu e corect, nu începe să te plângi. Gândeşte-te exact la ce ai făcut, la cum ai făcut asta, cât de mult te-ai implicat, dacă ai fost vreodată dispus să sacrifici din timpul, confortul sau energia ta pentru a face acel lucru bine. Ai voie să te plângi de un lucru doar dacă cel puţin câteva din condiţiile de mai sus sunt satisfăcute/satisfăcătoare. Dacă nu, atunci înseamnă că eşti un ipocrit care se suprapreciază. Care se ia prea în serios, pe când, în realitate, n-a făcut, vreodată, ceva.
Iar cei care în adolescenţă se poartă aşa, se transformă, in timp, în genul de adulţi care îşi iau copii de mâini şi le zic : “Lumea e rea. Nu trebuie să ai încredere în nimeni. Nu faci nimic dacă nu îţi iese si tie ceva. Speculează fiecare moment şi profită de fiecare persoană”. Şi aşa apare încă o generaţie de neînţeleşi. Singură metodă prin care poţi să ieşi din cercul asta vicios e să deschizi ochii şi să nu te mai iei atâta în serios. Fă un pas înapoi şi măsoară lucrurile obiectiv. E mult mai simplu să trăieşti aşa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu